Umag i Istra

Najzapadnija hrvatska županija dugi niz godina spada u jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom dijelu Europe.

Prekrasni gradovi s bogatom poviješću, brojne plaže i čisto more, vrhunska ponuda smještaja, svjetski poznata vina, masline i pršut tek su neki od aduta koje ovaj poluotok ponosno čuva u rukavu i zbog kojih se svi posjetitelji uvijek ponovno vraćaju.

Još iz doba starih Rimljana kada su njihovi plemići tu sebi napravili ljetnu rezidenciju, pa sve do današnjih dana Umag je jedna od najomiljenijih turističkih ljetnih destinacija.

Vrlo često je i prva destinacija stranih turista i to ne samo zato što su granični prijelazi Kaštel i Plovanija udaljeni svega nekoliko kilometara.

Umag je zbog svoje lokacije, ljepote, prekrasnih plaža, ponude i ATP turnira postao brend koji je sad već prepoznat u čitavom svijetu, o čemu svake godine svjedoči sve veći broj gostiju pristiglih sa svih kontinenata.

Oni koji vole povijest obavezno posjete i Savudriju gdje su pronađeni tragovi ljudskog prisustva još iz mezolitika i gdje se nalazi najstariji zidani svjetionik na Jadranu (iz 1826.g.).

Izbornik

Kontakt informacije

  • Bujska 11, Petrovija
  • 52470 Umag (Umago)
  • +38552720843
  • +385 91 54 65 521
  • emanuel_melon@net.hr

Created by ProBiz